Tato káva pochází z východních svahů peruánských And, kde se pěstuje v nadmořské výšce 1200–1350 m n. m. Označení HB (Hard Bean) značí, že zrna dozrávají pomaleji ve vyšších polohách, což jim dodává bohatší chuť. Peru Amazonas HB je oblíbená pro svou jemnost, minimální aciditu a příjemnou sladkost.
Pěstování kávy v Peru
Káva je pěstována převážně malými farmáři na svazích And, kde se pěstuje ve stínu stromů, ručně sbírá a suší na slunci. Peru je jedním z největších producentů organické kávy na světě.
Chuťový profil
Kakao, oříšky, švestky
Stupeň Pražení
Kyselost
Vhodné pro
Pákový kávovar, automatický kávovar, mokka konvičku
Oblast původu
Amazonas
Nadmořská výška pěstování
1200m - 1350m nad mořem
Cuppingové skóre
83 - výběrová
Zpracování
mokrá metoda - washed (po sběru se mechanicky odstraní slupka a část dužniny, poté se vloží na 12-72h do fermentačních nádob, kde dochází k úplnému očistění zrna. Následně se suší na slunci)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.