Káva z oblasti San José La Majada v západním Salvadoru nabízí elegantní chuťový profil s tóny Kakaa, oříšků a brusinek. Pěstována na svazích sopky Ilamatepec ve stínu stromů, zraje pomalu a získává komplexní charakter. Ideální volba pro milovníky vyvážené a jemně sladké kávy.
Pěstování kávy v Salvadoru
Kávu pěstují členové Cooperativa de Cafetaleros de San José La Majada, založené v roce 1967. Díky bohaté vulkanické půdě, mikroklimatu s teplými léty a suchými zimami, a tradičním metodám zpracování vzniká káva s vysokou kvalitou. Farmáři pěstují kávu ve stínu stromů, ručně sbírají zralé třešně a společně je zpracovávají v moderním zařízení přímo v regionu.
Chuťový profil
Kakao, oříšky, brusinky
Stupeň Pražení
Kyselost
Vhodné pro
Pákový kávovar, automatický kávovar, mokka konvičku, alternativní přípravy - filtr
Oblast původu
San José La Majada
Nadmořská výška pěstování
1300m - 1600m nad mořem
Cuppingové skóre
84 - výběrová
Zpracování
mokrá metoda - washed (po sběru se mechanicky odstraní slupka a část dužniny, poté se vloží na 12-72h do fermentačních nádob, kde dochází k úplnému očistění zrna. Následně se suší na slunci)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.