Brazílie, která rozhodně nenudí. Ovocná a šťavnatá, přesně taková je Brazílie do Chocolate.
Ciro Sousa Alvarenga se o farmu stará společně se svými dvěma syny. Jedná se o nádhernou brazilskou plantáž a rodina o ní skvěle pečuje. Pěstují pouze mikro a nano loty a pro sušení používají africké lůžka.
Zajímavostí je, že na své farmě mají mezi kávovníky Brachiariu (krmivo pro krávy). Ta zúrodňuje půdu a zároveň ji chrání před vysycháním a erozí a ničí háďátka (malý hmyz, který žije v kořenech kávovníku a požírá hnojiva). Tento způsob produkce následně zajišťuje vysokou kvalitu zrn, která je pro Rodriga a jeho rodinu prioritou.
Chuťový profil
Výrazné tóny hořké čokolády, lesního ovoce a jahod. Hutná a sametová.
Stupeň Pražení
Kyselost
Vhodné pro
Pákový kávovar, automatický kávovar, mokka konvičku
Kraj původu
Triângulo Mineiro
Farmář/Farma
Ciro Sousa Alvarenga / Fazenda Chapadão
Nadmořská výška pěstování
1200m nad mořem
Cuppingové skóre
85 - výběrová
Zpracování
Suchá metoda - natural (celá kávová třešeň se po sběru suší na slunci a po vyschnutí je dužnina se slupkou mechanicky odstraněna)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.