Peru je známo jako největší producent organické kávy na světě. Konkrétně tato káva pochází ze středního Peru, z úrodné oblasti Chanchamayo. Kávu pěstují místní drobní zemědělci, kteří sklizené třešně dodávají do centrální stanice k dalšímu zpracování.
Chuťový profil
Káva s chutí po čokoládě, datlích a pomerančích
Stupeň Pražení
Kyselost
Vhodné pro
Pákový kávovar, automatický kávovar, mokka konvičku
Kraj původu
Chanchamayo
Nadmořská výška pěstování
800m - 1200m nad mořem
Cuppingové skóre
84,5 - výběrová
Zpracování
mokrá metoda - washed (po sběru se mechanicky odstraní slupka a část dužniny, poté se vloží na 12-72h do fermentačních nádob, kde dochází k úplnému očistění zrna. Následně se suší na slunci)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.