Káva z oblasti Yirgacheffe je považována za jednu z nejkvalitnějších na světe, čemuž odpovídá i její bodové hodnocení. Káva zde roste ve vysokých nadmořských výškách mezi 1700-2200m. n. m. Doporučujeme pro všechny alternativní přípravy kávy, kde naplno vynikne její potenciál.
Chuťový profil
Chuť po citrusech, s nádechem květinových tónů a exotického koření
Stupeň Pražení
Kyselost
Vhodné pro
Všechny druhy filtrované kávy
Kraj původu
Yirgacheffe
Nadmořská výška pěstování
1700m - 2200m nad mořem
Cuppingové skóre
85 - výběrová
Zpracování
Mokrá metoda - washed (po sběru se mechanicky odstraní slupka a část dužniny, poté se vloží na 12-72h do fermentačních nádob, kde dochází k úplnému očistění zrna. Následně se suší na slunci)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.