Guatemala je země s obrovským kulturním dědictvím, které se buduje již od éry Mayské civilizace. Region Huehuetenango, ležící na severozápadě země, přináší jedinečnou kávu díky specifickému podnebí a mikroklimatu. Název "Huehuetenango" pochází z historického indiánského jazyka Nahuatl a znamená "místo předků".
Káva se tu pěstuje v nadmořské výšce 1 350 až 2 000 metrů, díky čemuž je klasifikována jako "strictly hard bean" (SHB). Díky velkým teplotním rozdílům během dne a noci, káva roste pomaleji a má vyšší hustotu. Výsledkem je pak výraznější ovocnost.
Chuťový profil
Svěží výrazná káva s příjemnou ovocitostí
Stupeň Pražení
Kyselost
Vhodné pro
Pákový kávovar, automatický kávovar, mokka konvičku, filtr
Kraj původu
Huehuetenango
Nadmořská výška pěstování
1350m - 2000m nad mořem
Cuppingové skóre
84,5 - výběrová
Zpracování
Mokrá metoda - washed (po sběru se mechanicky odstraní slupka a část dužniny, poté se vloží na 12-72h do fermentačních nádob, kde dochází k úplnému očistění zrna. Následně se suší na slunci)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.