Papua Nová Guinea je státem na východní straně druhého největšího ostrova světa Nová Guinea. Káva se zde začala produkovat v roce 1950. Zhruba 20% všech obyvatel Papui (víc než milion) má podíl na výrobě a zpracování kávy, která se pěstuje v horách na velmi specifickém sopečném podloží.
Co se týče samotné kávy, tak ta je přesně tak rozmanitá, jako země, ze které pochází. Vulkanická půda, tropické podnebí, to vše dává této kávě nezaměnitelnou chuť i aroma.
Chuťový profil
Jemná káva s tóny karamelu, nugátu a tropického ovoce
Stupeň Pražení
Kyselost
Vhodné pro
Pákový kávovar, automatický kávovar, mokka konvičku
Kraj původu
Goroka, Mount Hagen
Nadmořská výška pěstování
1500m - 1600m nad mořem
Cuppingové skóre
83
Zpracování
mokrá metoda - washed (po sběru se mechanicky odstraní slupka a část dužniny, poté se vloží na 12-72h do fermentačních nádob, kde dochází k úplnému očistění zrna. Následně se suší na slunci)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.